Sn.Türkay ÖZDEMİRin Yönetim Planı Teklifi

 ALKENT SİTESİ TOPLU YAPI YÖNETİM PLANI-TASLAK

GİRİŞ
İşbu yönetim planı, 5711 ve 5912 sayılı kanunlarla değişik 634 Sayılı Kanunun amir hükümleri gereğince toplu yapı sistemine intibak ettirilmek üzere, 14.11.2007 tarihinden önce düzenlenmiş yönetim planlarının, toplu yapı sistemine tabi sitelerde, kanun hükümlerine intibakı mecburi kılındığından ve bu tarihten önce yapılmış bulunan yönetim planları geçerliliğini yitirdiğinden yönetim planı, yeniden düzenlenmiştir.
İstanbul, Beşiktaş, Akat Mahallesi Tepecik Yolu1716 ada 13/4 pafta 56 parsel, 1789 ada 13/4 pafta 57 parsel, 1408 ada 13/4 pafta 1 parsel, 1409 ada 13/4 pafta 1 parsel, 1410 ada 13/4 pafta 1 parsel,  1411 ada 13/4 pafta 1 parsel, 1412 ada 13/4 pafta 1 parsel, 1413 ada 13/4 pafta 1 parsel, 1414 ada 13/4 pafta 1 parsel, 1415 ada 13/4 pafta 1 parsel ve 1407 ada 13/4 pafta 61 parselüzerinde, yetkili belediyesince onaylı ekli vaziyet planı (EK 1) ve uygulama projesine göre yapılmış alt yapı tesisleri, ortak kullanım yerleri, sosyal tesis, hizmetler ile bunların yönetimi bakımından birbirleriyle bağlantılı;   
  
*1716 ada 13/4 pafta 56 parselde ki Gardenya Blokları 1,2,3,4,5,6,7         70 Bağımsız Bölüm
*1789 ada 13/4 pafta 57 parselde ki Manolya Blokları 1,2,3,4,5                 50 Bağımsız Bölüm
*1408 ada 13/4 pafta 1 parseldeki Frezya Blokları 1,2                           24 Bağımsız Bölüm
*1409 ada 13/4 pafta 1 parselde ki Akasya Blokları 1,2,3,4                        80 Bağımsız Bölüm
*1410 ada 13/4 pafta 1 parselde ki Açelya Blokları 1,2,3,4,5                     100 Bağımsız Bölüm
*1411 ada 13/4 pafta 1 parselde ki Alışveriş Merkezi                                 41 Bağımsız Bölüm
*1412 ada 13/4 pafta 1 parselde ki Begonya Blokları 1,2,3                        60 Bağımsız Bölüm
*1413 ada 13/4 pafta 1 parselde ki Fulya Blokları 1,2,3,4,5                        100 Bağımsız Bölüm
*1414 ada 13/4 pafta 1 parselde ki Kamelya Blokları 1,2                           40 Bağımsız Bölüm
*1415 ada 13/4 pafta 1 parselde ki Mimoza Blokları 1,2,3,4                       80 Bağımsız Bölüm
*1407 ada 13/4 pafta 61 parselde ki Petunya Blokları 1,2,3,4,5,6               60 Bağımsız Bölüm
Blok ve blok niteliğinde olmayan yapılar ile ortak kullanım alanlarından müteşekkil ALKENT SİTESİ adlı toplu yapı Kat Mülkiyeti Kanunu’nun (KMK) ve ilgili öteki yasaların emredici kuralları saklı kalmak koşuluyla iş bu tek “Yönetim Planı”na göre yönetilir.
 
1-      TANIMLAR:
Blok Yapı: 11 parselden müteşekkil Alkent Sitesi içinde her müstakil parsel üzerinde yer alan kat mülkiyeti hükümlerine tabi apartmanlardan her biri "Blok Yapı" olarak adlandırılır.
Anataşınmaz: Her bir parsel üzerinde bulunan Blok Yapıların birlik teşkil ettiği yapılar kümesidir.
Alkent Sitesi: Site vaziyet planında yer alan mahaller, ll adet parsel ve bunlar üzerindeki yapıların bütünüdür.
Bağımsız Bölüm: Anataşınmazın ayrı ayrı ve başlı başına kullanmaya elverişli olup 634 Sayılı Kanun hükümlerine göre bağımsız mülkiyete konu olan bölümlerine bağımsız bölüm denilir.
Kat Mülkiyeti: Bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkına denir.
 
Kat Maliki: Kat Mülkiyeti hakkına sahip olanlara denir.
 
Arsa Payı: Arsanın, Kat Mülkiyeti Kanunu’nda yazılı esasa göre bağımsız bölümlere tahsis edilen ortak mülkiyet paylarına denir.
 
AVM: Site dahilinde kalan ve ayrıca işletilen Alış Veriş Merkezi
 
Metrekare: Bağımsız bölümün, Yönetim Planı EK 2 deki belirtilen alanıdır.
 
Ortak Kullanım Alanları: Gerek bir parselde, gerekse parsel dışında ancak site içerisinde kalan alanda, tüm site kullanımına tahsis edilmiş, tüm sitenin yararlandığı alanlar ile bu alanlarda yer alan eklentilerdir.
 
Parsel: Üzerinde bir ya da daha çok blok bulunan ve üzerindeki blok/bloklar bakımından tek bir inşaat projesi ve iskan ruhsatı ile kat mülkiyetine tabi yapıların bulunduğu ana taşınmaz bölümleridir.
2-      KONUSU:
ALKENT ETİLER SİTESİ bu yönetim planı ile yönetilir ve iki bölümden müteşekkildir. Birinci bölüm blok ve parsel yönetimini düzenler, ikinci bölüm toplu yapı yönetimini düzenler.

Bu yönetim planı hükümleri, Alkent Sitesi içindeki bağımsız bölüm maliklerini ve her ne amaçla olursa olsun Alkent Sitesi içinde ikamet ve iştigal edenlerle geçici olarak bulunanları bağlar ve hükümlerine uyulması gereklidir. İş bu Yönetim Planı’nda hüküm bulunmayan hallerde, ana taşınmazın yönetiminden doğacak anlaşmazlıklar bu kanuna ve genel hükümlere göre karara bağlanır.
BİRİNCİ BÖLÜM:
BLOK YAPI YÖNETİMİ:
Alkent Sitesi içinde, 10 adet ada, 11 adet parsel üzerinde 43 blok ve bir alışveriş merkezi bulunmaktadır. Her bir blok, blokta yer alan ortak alanlar dışında meydana gelen kendi problemlerini kendi içlerinde aşağıdaki kurulu sistem dahilinde alınacak kararlar çerçevesinde çözümler.
3-      BLOK ve PARSEL KAT MALİKLERİ KURULU:
Kurulun Oluşumu:
Her bir blok yapı kat malikleri kurulu, o bloktaki bağımsız bölüm maliklerinden oluşur. Blok kat malikleri kurulu en yüksek karar organıdır ve her blok bu kurulun aldığı kararlar çerçevesinde yönetilir.
Toplantı Zamanı:
Blok kat malikleri kurulu, her yılın Şubat ayının üçüncü hafta sonuna kadar, olağan toplantısını yapar. Bu toplantı parsel bazında parselde yer alan blok yöneticileri kararı ile veya Site Yönetim Kurulunun yapacağı bir organizasyonla, her bir parsel ayrı veya bütün parseller aynı gün ve saatlerde birlikte de icra edilebilir.
Her bir parselde yer alan kat malikleri, hususiyetle parsele ilişkin sorunların çözümü ve gerekli kararların alınmasında blok dışında bağımsız karar alma yeteneğine sahiptir. Parsel üzerinde yer alan blok yöneticilerinden oluşan yönetim kurulları söz konusu parselin ortak yönetim ve temsil organıdır. Aynı şekilde her bir blok denetçisinden oluşan parsel denetçileri toplamı da parsel denetim kurulunu teşkil eder.
Önemli bir sebebin çıkması halinde, Yöneticinin, denetçinin veya bağımsız bölüm maliklerinin üçte birinin ya da Site yönetim kurulunun çağrısı üzerine olağanüstü toplanır. Olağanüstü toplantı daveti, toplantı tarihinden en az 15 gün önce bağımsız bölüm maliklerine taahhütlü mektupla veya imza karşılığı tebliğ olunur. Çağrıda, toplantı günü, yeri ve saati ile gündem yer alır. İlk toplantıda toplantı nisabı olan sayı ve arsa payı çoğunluğunun sağlanmaması durumunda, ikinci toplantı, en az yedi gün sonra aynı yer ve saatte, katılanlarla gerçekleştirilir. Toplantıyı, seçilecek bir başkan ve iki üyeden oluşan divan heyeti yönetir.
Oya Katılma:
Blok kat malikleri kurulunda her bağımsız bölüm malikinin bir oyu vardır.
Bir bağımsız bölümün birden çok maliki varsa, bunları blok kat malikleri kurulunda içlerinden vekâlet verecekleri biri temsil eder.
Blok kat malikleri kuruluna vekâleten kat maliklerince veya dışarıdan kişilerce katılmak mümkündür, ancak bağımsız bölüm maliklerinin vereceği vekâletname yazılı olmalıdır. Vekâletnamede, vekilin hangi tarihli toplantıya katılma yetkisi bulunduğu açıklanmalıdır. Bir kişi en çok iki malikini vekâleten temsil edebilir.
Yasalarda özel nisap öngörülen hususlar dışında kararlar katılanların çoğunluğu ile alınır.
Kararlar:
Blok kat malikleri kurulunda Alınan kararlar, her sayfası noterce tasdik olunmuş blok karar defterine yazılır ve toplantıya katılan tüm bağımsız bölüm malikleri tarafından imzalanır. Muhalifler, imza hanesine muhalif olduklarını ve gerekçelerini yazarak imzalarlar. Hazırun cetveli kararların imzalandığı anlamına gelmeyeceği gibi divana imza yetkisi verilemez. Bloktaki toplantıya katılan tüm bağımsız bölüm malikleri veya vekilleri tarafından imzalanır. Ayrıca, alınan kararlar, bloktaki tüm bağımsız bölüm malikleri ile bağımsız bölümde herhangi bir nedenle ikamet eden veya geçici olarak bulunan herkesi bağlar.
Toplantıda sadece gündem maddeleri görüşülür. Ancak divanın teşkilinden sonra ve gündem maddesinde divan teşkilini takip eden sonraki maddeye geçilmeden önce, toplantıya katılanların en az üçte birinin isteği üzerine toplantıya gündem maddesi ilave edilebilir.
Kararların Uygulanması:
Blok kat malikleri kurulu kararlarını, blok yöneticisi uygular. Blok kat malikleri kurulunda alınan kararlar toplantıya katılmayan bağımsız bölüm maliklerine taahhütlü mektupla veya imzası karşılığı tebliğ olunur. Alkent Sitesi içinde ikamet etmeyen bağımsız bölüm malikleri, yurt içinde tebligata elverişli adreslerini yönetim kuruluna yazılı olarak bildirmek zorundadır. Bu şarta uymayan bağımsız bölüm malikine tebligatlar, site içindeki bağımsız bölümüne yapılır ve bu halde bağımsız bölüm maliki tebligatı almadığı iddiasını ileri süremez.
Blok kat malikleri kurulunca verilen kararlar aleyhine, kurul toplantısına katılan ve muhalefet şerhi koyan her bağımsız bölüm maliki karar tarihinden itibaren bir ay içinde ilgili mahkemede iptal davası açabilir. Kat malikleri toplantısına katılmayan bağımsız bölüm maliki, kararların kendisine tebliğinden itibaren bir ay ve her halde toplantı tarihinden itibaren altı ay içinde iptal talebi ile ilgili mahkemede dava açabilir.
4-      BLOK VE PARSEL YÖNETİMİ:
Seçimi:
Her blok için kat malikleri arasından veya dışarıdan bir blok yöneticisi seçilir. Blok Yöneticisi bloktaki bağımsız bölüm maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğu ile bir yıllığına seçilir. Blok Yöneticisi olarak bağımsız bölüm maliklerinden veya dışarıdan seçilmek mümkündür. Tek bir parsel üzerinde mevcut blokların yöneticileri toplamı parsel yönetim kurulunu oluşturur. Parsele ilişkin kararlardan bu kurul kararı gerekir.
Parseldeki Blok yapılardan seçilen blok yöneticilerinden parsel yönetim kurulu kendi aralarından Toplu Yapı Temsilciler Kurulunda parseli temsil etmek üzere 1 (bir) asıl ve 1 (bir) yedek parsel temsilcisi seçerler. Herhangi bir sebep ile boşalan parsel yöneticisinin yerine, yeniden seçime gerek kalmadan, yedek yönetici göreve gelir.
Blok Yöneticisine ve parsel temsilcisine ücret ödenip ödenmemesi hususu her bir blok kat malikleri kurulunun katılanların salt çoğunluğu ile alacağı karara göre belirlenir. Blok ve parsel yöneticine ücret ödenmesine karar verilirse bu ödeme Site yönetimi aracılığı ile belgesi karşılığı yapılır ve parsel ve blok bazında muhasebeleştirilir. Öte yandan, her kat maliki, yöneticilik veya denetçilik sıfatına bakılmaksızın giderlere katılmak zorundadır.
Görevleri:
Blok Yöneticisinin görevleri aşağıdaki gibidir:
a- Blok kat malikleri kurulunca verilen kararlar ile parsel ve site temsilciler kurulunun aldığı ve bloklarını ilgilendiren kararları yerine getirir.
b- Blok yapının amacına uygun olarak kullanılması, korunması, bakım ve onarımı için gereken tedbirleri alır.
c- Blok yapıların genel yönetim işleri ile korunma, onarım, temizlik gibi bakım işleri ve asansör ve kalorifer, sıcak ve soğuk su sistemlerinin işletilmesini sağlar. Blok sınırlarını aşan parselle sınırlı kalan işlerde aynı parselde yer alan blok yöneticileri ile kurul oluşturarak gerekli kararları alır ve uygular. Blok yapıların genel yönetim işleri ile korunma, onarım, temizlik gibi bakım işleri ve asansör ve kalorifer, sıcak ve soğuk su sistemlerinin işletilmesi sırasında ve olağanüstü bir harcamanın zaruri olması halinde Site Müdürlüğü bünyesindeki idari ve teknik kısımdan destek alır, gerektiğinde ek işletme projesini site müdürlüğü ve muhasebe kısmı ile oluşturur, kat maliklerinin onayına sunar. Bu yetkilerinin tamamını veya bir kısmını Site Yönetim Kuruluna devredebilir.
d- Blok yapıların yönetimi ile ilgili, diğer bütün ödemelerin kabulü ile yönetim dolayısı ile doğan borçları öder.
e- Blok yapının tümünü ilgilendiren tebligatları kabul eder.
f- Blok yapıları ilgilendiren yasal bir sürenin geçmesine veya bir hakkın kaybına meydan vermeyecek her türlü gerekli tedbirleri alır.
g- Blok yapıların korunması ve bakımı için kat maliklerinin yararına olan hususlarda gerekli tedbirleri onlar adına alır.
h- Kat mülkiyetine ilişkin borç ve yükümlülükleri yerine getirmeyen bağımsız bölüm maliklerine karşı dava açıp icra takibi yapar ve yasal ipotek hakkını kat mülkiyeti kütüğüne tescil ettirir.
i- Toplu yapı temsilciler kurulu ile gerektiğinde işbirliği ve koordinasyonu temin eder.
j- Blok kat malikleri kurulunca kabul edilmiş işletme projesi yok ise en kısa zamanda işletme projesi yaparak bağımsız bölüm maliklerine tebliğ eder. Bu konudaki yasal prosedürü takip eder.
k- İhtiyaç doğması halinde blok yapıda çalışacak işçilerle, blok kat malikleri kurulunda alınan kararlar çerçevesinde sözleşmeler yapar, gerekli yasal prosedürü takip eder, acil hallerde kat malikleri kurulu kararını beklemeksizin onarım ve koruma ile ilgili işler için Site Müdürlüğünün idari ve teknik kadroları ile birlikte çalışarak sözleşmeler yapar, sözleşmeleri fesheder.
l- Kat malikleri kurulunun olağan toplantısını düzenler, gündemi hazırlar ve bağımsız bölüm maliklerinin site içinde veya blok içinde uygun bir mevkide toplanmasını sağlar.
m- Kendi bloğu ile ilgili yapılması gerekli onarım, bakım veya tadilatı kendi bünyesi içinde giderme yolunu dener, ancak problem dışarıdan yardım almayı gerektiriyor ise site müdürlüğü ile işbirliği yaparak giderir, bu onarım, bakım veya tadilatın giderini kendi blok kat maliklerinden tahsil eder.
n- Yöneticinin kendi bloğu ile site geneline ait ortak alan tesis veya çalışanların çakışan problemlerinin doğması durumunda konuyu önce site müdürlüğü ile birlikte halletme yolunu dener. Giderilmesi münhasıran site yönetimini ilgilendirdiği anlaşıldığında, site yönetimi ile işbirliği yaparak problemi hal yoluna gider.
o-  Blok Yöneticisi bütün görevlerini kendisi yerine getirebileceği gibi, bütün yetkilerini ve görevlerini veya bazılarını Site Yönetim Kuruluna da devredebilir.
Blok yöneticisi tüm bu yetkileri Site Yönetim Kuruluna tevdi ederek; bu kurul ve site müdürlüğü eliyle işlerin yürütümünü temin etmekte serbesttir. Site Yönetim Kurulunun böyle bir yetki devrine itiraz etme veya aktarılan yetki ve görevlerden imtina hakkı yoktur.
Sorumlulukları:
Blok Yöneticisi kat maliklerine karşı aynen vekil gibi sorumludur.
Blok kat malikleri kurulu kararlarına ilişkin iptal davaları, blok yöneticisi hasım gösterilerek açılır ve bu tür davaları yönetici veya tayin edeceği avukat takip eder. Böyle bir davaya muhatap olan blok yöneticisi, bağımsız bölüm maliklerini açılan davadan ve neticesinden derhal haberdar eder.
Blok Yöneticisi mali yönden ve faaliyetleri yönünden bağımsız bölüm maliklerine karşı sorumludur. Denetim, bağımsız bölüm malikleri adına denetçi tarafından gerçekleştirilir. Ayrıca bağımsız bölüm maliklerinin yarısından bir fazlasının isteği üzerine mali denetime imkan tanır.
Her olağan kat malikleri kurulunda kurula hesap verir. İbrası oylanır. İbra edilmemesi durumunda yasal mevzuat uygulanır.
5-      BLOK DENETÇİSİ VE PARSEL DENETİM KURULU:
Blok yönetimi blok denetçisi tarafından denetlenir. Bir parsel üzerinde blokların denetçileri parsel denetim kurulunu oluşturur.
Blok yapıda, olağan toplantıda, bloktaki bağımsız bölüm malikleri arasından sayı ve arsa payı çoğunluğu ile bir yıllığına bir denetçi seçilir. Kat maliki olmayan denetçi seçilemez.
Blok denetçisi üç ayda bir yönetimi mali yönden denetler, denetim sonuçlarını rapor haline getirir ve bu raporlar blok ilan tahtasında ilan edilir, ayrıca bir nüshası denetçinin nezdinde bulunan ve her sayfası noter tarafından tasdik olunmuş deftere kaydolunur. Olağanüstü bir durumun çıkması halinde denetçi denetimini üç aylık periyotlara bakmaksızın yapabilir, ancak bu mutad hale getirilemez.
Parseldeki Blok yapılardan seçilen denetçiler parsel denetim kurulunda kendi aralarında Toplu Yapı Denetçiler Kurulunda parseli temsil etmek üzere 1 (bir) asıl ve 1(bir) yedek parsel denetçisi seçerler. Herhangi bir sebep ile boşalan parsel denetçisinin yerine, yeniden seçime gerek kalmadan, yedek denetçi göreve gelir.
Denetçi her olağan toplantıya denetleme sonuçlarını açıklayan bir rapor sunar. Denetçiye ücret ödenip ödenmemesi hususu, blok kat malikleri kurulunun toplantıya katılanlarının salt çoğunluğu ile alınacak karara göre belirlenir.
 
6-      BLOK ORTAK GİDERLERİNE KATILMA:
Blok yapılarda ortak giderlere katılım, her bağımsız bölüm açısından şöyledir:
Isınma gideri, ısı pay ölçer sistemi dâhilinde, ısı pay ölçer kayıtları çerçevesinde bağımsız bölüm başına, 5627 sayılı Enerji verimliliği Kanununa ve 14 Nisan 2008 günü resmi gazetede yayımlanan Merkezi ısıtma ve sıhhi sıcak su sistemlerinde ısınma ve sıhhi sıcak su giderlerinin paylaştırılmasına ilişkin yönetmelik kapsamında ve bu esaslara uygun olarak ödenir.Bu kanun ve yönetmeliğin değişmesi halinde aynen uyulur.
Ana ısı santrali ile Petunya ısı santrali sıcak su giderleri, Ana depo İSKİ ve Petunyalar İSKİ su faturaları, blok yapılara, süzme sayaç ile blok yapıdaki bağımsız bölümlere, metrekareleri oranında (EK 2), özel bahçeler sulama su gideri ise süzme sayaç ile hesaplanır. Her bir Blok Kat Malikleri Kurulu tarafından bu giderlerin metrekare oranları dışında, her bağımsız bölümde yaşayan kişi sayısına ya da arsa payı oranına veya sair bir şekilde paylaştırılmasına karar verilmesi de serbesttir.
Blok yapıların kendi içinde kullandıkları ortak elektrik gideri, blok bazında, her bloktaki bağımsız bölümlerin metrekarelerine göre (EK 2) dağıtılır. Blokların işletme malzemesi giderleri, blok asansör giderleri ile blok bazında yapılacak yenileme, onarım, bakım ve blok demirbaş giderleri bağımsız bölümlerin metrekarelerine göre (EK 2 ) dağıtılır.
Blok yapıda, kapı zili, posta kutusu vb gibi bağımsız bölüm başına yapılan masraflar, eşit olarak dağıtılır.
Bağımsız bölüm malikleri ortak yer ve tesisler üzerindeki kullanma hakkından vazgeçmek veya kendi bağımsız bölümünün durumu nedeni ile bunlardan yararlanmaya ihtiyaç duyulmadığı iddiası ile ortak giderlere katılmaktan kaçınamaz.
Ortak gider ve avans borcundan, bağımsız bölüm maliki ile bağımsız bölümden yararlananlar (kiracı, sınırlı ayni hak sahipleri veya benzeri) müteselsilen sorumludur.
Ortak gider ve avansı süresi içinde ödemeyen bağımsız bölüm maliki için Kat Mülkiyeti Kanununda ve ilgili maddesinde gösterilen aylık gecikme tazminatı tatbik edilir.
 
Frezya-1 ve Frezya-2 bloklarında yer alan Ortak kullanım alanlarının bloklara verdiği zararlar ve bloklarda oluşturduğu kullanım güçlükleri gözetilerek; bu bloklardaki toplam 24 adet kat maliklerinin Isınma, Sıcak Su, Su ve Blok Elektrik giderleri ve her bir bağımsız bölüme özgü olmayan (yenileme, onarım ve bakım gibi)giderlerinin tamamı toplam sitenin ortak gideri kabul edilir. Ortak site giderlerinin paylaştırılması esasına göre, tüm site kat maliklerine paylaştırılır.
 
Frezya-1 ve Frezya-2 bloklarında bulunan ortak alanlardaki baca, kalorifer tesisatı, su deposu, ısı ve havalandırma sistemi, uydu ve elektronik haberleşme sistemlerinin çevreye etkisi en az şekilde işletilmesi, tadilat ve yenileme çalışmalarının tekniğin en son seviyesi gözetilerek yapılması hususu site yönetiminin öncelikli değerlendirme ve vekil özeninin gereği olarak yürütülecektir.
 
GEREKÇE: Mümkün olan ortak kullanım unsurları bu parselden ayrılmadığı sürece parsel kat maliklerinin site toplamına verdiği katkı ve bunun karşılığı tüm kat maliklerine sağladığı fayda, kendi sayıları ve toplamda %3,35 gibi bir orana denk gelen sayısal oranları gözetildiğinde, aidat ödemelerinde yapılacak kolaylık ve ödemelerinden öngörülen indirim hakkaniyetin gereği olarak değerlendirilmiştir. Karşılık-kira gibi beklentisi olmayan bu kat maliklerinin aidat ödemede site ortak giderlerine katkı şeklinde katılmaları yerinde olacaktır. Toplam site kat malikleri sayısı ile karşılaştırıldığında, buradan kaynaklı ek ödemelerin toplam aidat ödemeleri içinde çok cüzi kalacağı da açıktır…
 
İKİNCİ BÖLÜM:
TOPLU YAPI YÖNETİMİ:
7-      TOPLU YAPI TEMSİLCİLER KURULU:
Giriş bölümüne dökümü yapılan, blok ve blok niteliğinde olmayan yapılardan müteşekkil ALKENT ETİLER SİTESİ adlı Toplu Yapı kapsamındaki her parselin, blok yöneticileri tarafından seçilen parsel temsilcilerinden müteşekkil, 11 kişiden oluşan,  Toplu Yapı Temsilciler Kurulu’nca yönetilir.
Toplu Yapı Temsilciler Kurulu, şu şekilde oluşturulur.
4. maddede, blok yapı yöneticileri tarafından seçilen parsel temsilcileri 11 kişidir. Ve sitenin “Toplu Yapı Temsilciler Kurulu”nu oluşturur. Blok sayısının veya seçimde oy verenlerin çift sayı olması ve bir parselden seçilecek parsel temsilcisi için yapılan seçimde eşitlik olması halinde kura ile parsel temsilcisi belirlenir.
Toplu yapı temsilciler kurulu sitenin en yüksek karar organıdır, Alkent Sitesi bu kurulun aldığı kararlar çerçevesinde yönetilir.
Toplantı ve Zamanı:
Toplu yapı temsilciler kurulu, her yılın Şubat ayının son haftasında 2/3 ekseriyetle, olağan toplantısını yapar, 3 (üç) üyeden oluşan Site Yönetim Kurulunu seçerler.
Önemli bir sebebin çıkması halinde Site Yönetim Kurulunun, denetçinin veya toplu yapı temsilciler kurulu üyelerinin sayısal çoğunluğunun çağrısı ile olağanüstü toplanır. Olağanüstü toplantı daveti, toplantı tarihinden en az 15 gün önce toplu yapı temsilciler kurulu üyelerine taahhütlü mektupla veya imza karşılığı tebliğ olunur. Çağrıda, toplantı günü, yeri ve saati ile gündem yer alır. İlk toplantıda toplantı nisabı salt çoğunluk olup, çoğunluk sağlanamadığı takdirde, 7 gün sonra aynı gün, yer ve saatte çoğunluk aranmaksızın yapılır. Toplantıyı bir başkan ve iki üyeden oluşan divan heyeti yönetir.
Oya Katılma:
Toplu yapı temsilciler kurulunda her üyenin temsil ettiği bağımsız bölüm sayısına bakılmaksızın bir oyu vardır. Ancak, oylamada eşitlik olması durumunda temsil ettikleri bağımsız bölüm sayısına göre sayım yapılarak karar alınır.
Toplu yapı temsilciler kuruluna vekâleten katılmak mümkündür, ancak verilecek vekâletname yazılı olmalıdır. Vekâletnamede, vekilin hangi tarihli toplantıya katılma yetkisi bulunduğu açıklanmalıdır. Vekil ancak bir kişiyi temsil edebilir, birden fazla vekâlet alamaz. Kurulda kararlar katılanların çoğunluğu ile alınır.
Katılanların çoğunluğu ile işletme projesi kabul edilir. İşletme projesine uygun olarak toplanacak avans ve aidatlar, Yönetim Kurulu kontrolünde Site Müdürlüğü tarafından  bağımsız bölüm maliklerinden tahsil edilerek muhasebeleştirilir.
Kararlar:
Toplu yapı temsilciler kurulunda alınan kararlar, her sayfası noterce tasdik olunmuş karar defterine yazılır ve toplantıya katılan tüm üyeler tarafından imzalanır. Muhalifler, imza hanesine muhalif oldukları hususları yazarak imzalarlar. Hazırun cetveli karların imzalandığı anlamına gelmeyeceği gibi divana imza yetkisi verilemez. Alınan kararlar, sitedeki tüm bağımsız bölüm malikleri ile bağımsız bölümde herhangi bir nedenle ikamet eden veya geçici olarak bulunan herkesi bağlar.
Toplantıda sadece gündem maddeleri görüşülür. Ancak divanın teşkilinden sonra ve gündem maddesinde divan teşkilini takip eden sonraki maddeye geçilmeden önce, toplantıya katılanların en az üçte birinin isteği üzerine toplantıya gündem maddesi ilave edilebilir.
 
 
Kararların uygulanması:
Toplu yapı temsilciler kurulu kararlarını site yönetim kurulu uygular. Bu hususta site yönetim kuruluna, blok yöneticileri yardımcı olur. Alınan kararların kendi bloklarını ilgilendiren konularda özellikle bu kararların tatbiki için gerekli özeni gösterirler.
Bu kurulda alınan kararlar toplantıya katılmayan üyelere, taahhütlü mektupla veya imzası karşılığı tebliğ olunur.
Toplantıda oya katılma veya muhalif kalma, oy kullanan üyenin temsil ettiği blokların görüşü olarak kabul edilir, temsil ettiği bloklarda, bağımsız bölüm maliki olup da karara muhalif olanların dava hakkı yoktur. Toplantıda karara muhalif kalma veya toplantıya katılmamış üyeye kararın tebliği halinde dava hakkı, blokları temsil eden yöneticiye aittir. Dava açma süresi toplantıya katılan üye için toplantı tarihinden itibaren, katılmayan üye için kendisine tebliğden itibaren bir aydır.
Toplu Yapı Temsilciler Kurulu’nun Karar Defteri:
Toplu Yapı Temsilciler Kurulukararları (1) den başlayıp sırayla giden sayfa numaraları taşıyan her sayfası noter mührüyle tasdikli bir deftere yazılarak, toplantıda bulunan bütün Toplu Yapı Temsilciler Kurulu üyelerince imzalanır, karara aykırı oy verenler bu aykırılığın sebebini belirterek imza koyarlar.
 
Toplu Yapı Temsilciler Kurulunun üyelerine bu sıfatlarından dolayı ayrıca her hangi bir ücret ödenmez. Zira bu üyelikleri parsel temsilcisi sıfatlarının doğal sonucudur.
 
8-      TOPLU YAPI DENETLEME KURULU
5. maddede, parsel denetçisi olarak seçilen, 11 kişi, sitenin toplu yapı denetim kurulunu oluşturur.
11 kişiden oluşan, Toplu Yapı Denetim Kurulu, her yıl Şubat ayının son haftasında olağan toplantısın yapar, parsel denetçileri arasından (11 kişi) site denetim kurulunu oluşturacak 2 (iki) kişiyi salt çoğunlukla bir yıllığına seçer. Bu seçilen 2 kişi Site denetçisi olarak görev yapar.
 
 
Toplu Yapı Denetleme Kurulu’nun Görev, Yetki ve Sorumlulukları:
 
Zorunlu hallerde, parsel denetçilerinin, salt çoğunluğunun kararı ile Toplu Yapı Denetleme Kurulu’nun olağanüstü toplanmasını sağlayabilir.
 
Toplu Yapı Denetleme Kurulu’nun Karar Defteri
 
Toplu YapıDenetleme Kurulu’nun kararları ile rapor özetleri (1) den başlayıp sırayla giden sayfa numaraları taşıyan her sayfası noter mührüyle tasdikli bir Toplu Yapı Denetleme Kurulu karar defterine yazılır. Bu defter, eski ve yeni Toplu Yapı Denetleme Kurul’ları arasında tutanakla devir/teslim edilir.
9-      SİTE YÖNETİM KURULU :      
Seçimi:
Üç(3) üyeden oluşan “Alkent Etiler Sitesi Yönetim Kurulu”,  Toplu Yapı Temsilciler Kurulunun her yıl şubat ayının son haftasında en az 2/3 ekseriyetle toplanılan, olağan toplantısında, toplu yapı temsilciler kurulunun (tam üye sayısının (11 kişi)) salt çoğunluğu (en az 6 oy) ile seçilir. Site yönetim kuruluna, kat maliki olup olmadığına bakılmaksızın parsel yöneticilerinden üç (3) kişi seçilebilir. Parsel temsilcisi dışında herhangi bir kişi bağımsız bölüm maliki olsun veya olmasın seçilemez.
Yönetim kurulu, kurul olarak görev yapar, ancak seçimi müteakip kendi aralarında işbölümü yapabilirler, kendi aralarındaki iş bölümü yönetim kolaylığı sağlamak amacına yöneliktir, faaliyetlerini heyet olarak sürdürürler, alınacak kararlar çoğunluk oyuyla da alınabilir. Yönetim kurulu üyeleri aldığı karar ve yaptığı işlemlerde vekaleten veya temsilen bir başkasını görevlendiremez. Site yönetimini temsilen avukat veya mali müşavir gibi dışardan temsilci atamalarında yönetim kurulu oy çokluğu ile karar alır.
Vekil özeni ve sorumluluğu altında görev yapan yönetim kurulu üyelerine ücret ödenip ödenmemesi hususunda Toplu Yapı Temsilciler Kurulu karar verir ve yıllık bütçede bunu gösterir. Ücret takdiri halinde,  yönetim kurulu üyelerine takdir olunan ücret asgari ücretin üç katından fazla olamaz.
 Görevleri:
Site Yönetim Kurulunun görevleri aşağıdaki gibidir:
a- Toplu Yapı Temsilciler Kurulu tarafından alınan kararları yerine getirir. Toplu Yapı Temsilciler Kurulu tarafından daha evvelce kararı alınmış mutat işler ve genel kurulda kabul görmüş bütçe içinde kalan çeşitli masraf kalemlerinin dışında yeni taahhüt ve uygulamaların site yönetim kurulu tarafından uygulanması için mutlaka toplu yapı temsilciler kurulu kararı gerekir.
b- İrtifak hakları ile tesis edilen parsel ve tesislerin kullanım hakkını kontrol eder, bu hakların kullanılmasını sağlar. Sitenin ve site ortak alan ve tesislerinin amacına uygun olarak kullanılması, korunması, bakım ve onarımı için gereken tedbirleri alır.
c- Kesinleşmiş işletme projesi çerçevesinde avans ve aidat toplar ve bu avans ve aidatın harcanıp bitmesi veya olağanüstü bir harcamanın zaruri olması halinde ek işletme projesi yapar, Temsilciler Kuruluna onaylatır ve ihtiyaç olan avansı toplar. Siteye ait aidatların ödenmemesi durumunda takip, site yönetimi tarafından yapılır. 
d- Site ortak alan ve ortak tesislerle ilgili, bütün ödemelerin kabulü ile, yönetim dolayısı ile doğan borçları öder.
e- Alkent Sitesini ilgilendiren tebligatı kabul eder.
f- Alkent Sitesini ilgilendiren yasal bir sürenin geçmesine veya bir hakkın kaybına meydan vermeyecek her türlü gerekli tedbirleri alır. Aksi durumda kendileri yasal olarak sorumludurlar.
g- Blok yapıların ve ortak alanların korunması, bakımı ve yenilenmesi için kat maliklerinin yararına olan hususlarda gerekli tedbirleri onlar adına alır.
h- İhtiyaç doğması halinde site içinde çalışacak işçilerle, güvenlik ve sair hizmetler nedeni ile ihtiyaç olan hizmet birimleri ile sözleşmeleri yapar, gerekli yasal prosedürü takip eder.
Sorumlulukları:
Yönetim Kurulu Üyeleri, Toplu Yapı Temsilciler Kuruluna karşı aynen vekil özeni göstermek ve buna göre hareket etmekle yükümlüdür.
Toplu Yapı Temsilciler Kurulu kararlarına ilişkin iptal davaları, ancak toplu yapı temsilciler kurulu üyesi tarafından site yönetim kurulu hasım gösterilerek açılır ve bu tür davaları yönetim kuruluveya tayin edeceği avukat takip eder. Böyle bir davaya muhatap olan site yönetim kurulu, Toplu Yapı Temsilciler Kurulunu açılan davadan ve neticesinden derhal haberdar eder.
Yönetim kurulu, mali yönden ve faaliyetleri yönünden toplu yapı temsilciler kuruluna karşı sorumludur. Denetim, toplu yapı temsilciler kurulu adına denetçi tarafından gerçekleştirilir. Ayrıca toplu yapı temsilciler kurulu üyelerinin salt çoğunluğunun isteği üzerine mali denetime imkân tanır.
Toplu Yapı Temsilciler kurulunun her olağan toplantısında hesap verir. İbrası oylanır. İbra edilmemesi durumunda yasal mevzuat uygulanır.
10- SİTE DENETİM KURULU:
Site Yönetiminin Denetimi:
Site Yönetim Kurulu ve Toplu Yapı Temsilciler Kurulu, 8’nci maddede nasıl seçileceği belirtilen ve 2 kişiden oluşan site denetçileri tarafından denetlenir.
Denetçi üç ayda bir yönetimi mali yönden denetler, denetim sonuçlarını rapor haline getirir ve bu raporlar toplu yapı Temsilciler Kurulu üyelerine imzası mukabili tebliğ olunur, bir nüshası
Denetçinin nezdinde bulunan ve her sayfası noter tarafından tasdik olunmuş deftere kaydolunur. Olağanüstü bir durumun çıkması halinde denetçi denetimini üç aylık periyotlara bakmaksızın yapabilir. Ancak bu mutat hale getirilmez.
Denetçiler her olağan toplantıya ferden veya birlikte düzenledikleri denetleme sonuçlarını açıklayan bir veya birer rapor sunar. Raporun birlikte hazırlanmasına veya ferden hazırlanmasına denetim kurulu üyeleri karar verir. Denetçiye ücret ödenmez.
11- ORTAK GİDERLER:
Siteye ait ortak giderler, Toplu Yapı Temsilciler Kurulunun olağan toplantısında işletme projesi ile kabul edilen ortak giderlerdir. Bu toplantıda işletme projesinin kabul edilmemiş olması durumunda site yönetim kurulu vakit geçirmeden bir işletme projesi tanzim eder ve Toplu Yapı Temsilciler Kurulu üyelerine tebliğ eder. Tebliğden itibaren yedi gün içinde işletme projesine itiraz olunmazsa işletme projesi kesinleşir. İşletme projesine yedi (7) gün içinde itiraz vaki olduğunda Toplu Yapı Temsilciler Kurulu itiraz konusunu görüşme gündem maddesi ile toplanır ve bu konuda karar verir. Verilen karar kesindir.
İşletme projesinde yer alması gereken hususlar özellikle şunlardır:
*Siteye ait bir yıllık tahmini gelir ve gider tutarları,
*Tüm giderlerin, site yönetim planında belirtilmiş olan masraf dağıtım anahtarına göre bağımsız bölümlere paylaştırılan işletme gider avans payları,
*Yukarıdaki esasa göre belirlenen meblağ, avans olarak toplanır. Dönem sonunda fiili giderler kesinleştikten sonra, her bir bağımsız bölüm ile hesaplaşılarak, bakiyeler ödenir veya tahsil edilir.
Blok içinde site ortak gider ve avans toplama görevi, Site Yönetim Kurulu kontrolünde, Site Müdürlüğü bünyesindeki Muhasebe bölümüne ait olup, her ay toplanan avans muhasebeleştirilir. Ödemede gecikilen her ay için Kat Mülkiyeti Kanununda gösterilen oranda gecikme tazminatı uygulanır. Ödeme yapmakta geciken bağımsız bölüm maliki veya kullanıcısı ise gecikme tazminatı kendisine tatbik olunur.
Blok Yöneticileri tüm yetkilerini veya yetkilerinin bir kısmını Site Yönetim Kuruluna devredebilir. Blok yenileme ve yatırım işleri blok yöneticisinin yetkisinde olup bu yetkisini Site Müdürlüğü bünyesinde teknik ve idari birimlerden destek alarak kullanır.
Mutad giderleri karşılamak için yapılan İşletme Projesine ek olarak, site genelini alakadar eden bahçe, kazan, yol, vs. yatırım ve yenileme mahiyetindeki işlerin, yapılacak bir projeksiyon ile belirlenen muhammen bedeller üzerinden hazırlanacak “Yatırım Bütçesi” genel kurula sunularak, Toplu Yapı Temsilciler Kurulu’na bu işlerin ihale edilip, yaptırılması ve kesinleşen bedeller üzerinden, kat maliklerine tebliğ edilerek tahsili konusunda yetki alınır.
12- MASRAF DAĞITIM ANAHTARI;
a-      Isınma, Sıcak Su, Su ve Blok Elektrik giderleri:
Madde 6 blok ortak giderlerine katılma maddesinde izah edilmiştir.
b-     Site bazında, bağımsız bölüm başına Yönetim Planı Ekinde yer alan, bağımsız bölüm METREKARELERİNE göre dağıtılan, ortak giderler şöyledir:
-          Isı santralları elektrik giderleri,
-          Site kadrosunda çalışan teknik servis personel ücretleri ve ilgili diğer giderleri,
-          Site ortak yer ve unsurları bakım, onarım, temizlik, jeneratör masrafları, site aydınlatma elektrik gideri ve aydınlatma malzemeleri gideri, ortak yer ve şeylerin sigorta giderleri,
-          Site genelini ve parseli ilgilendiren her türlü demirbaş yatırım ve yenileme masrafları,
-          Frezya-1 ve Frezya-2 bloklarının bağımsız bölümlere yapılan harcamalar dışında her türlü giderleri,
c-    Site bazında, bağımsız bölüm başına EŞİT dağıtılan, ortak gider şöyledir:
-          Site müdürlüğü ve kadrosuna ait personel ücretleri, personel özel sağlık sigortası, ofis demirbaşları, kira, elektrik, su, telefon, kırtasiye, posta, kargo, ilan, reklam, temsil giderleri, şehir içi ulaşım ve nakliye, noter, mali müşavir, hukuki danışmanlık ve ücreti vekalet, ve diğer giderler,
-          Site kadrosunda bulunan bahçe personel ücretleri ile genel bahçe bakım, çiçek, gübre, toprak, ufak demirbaş ve el aletleri ile diğer bahçe giderleri,
-          İcra komitesi kadrosunda bulunan; site müdürlüğü, teknik personel, bahçe personeli ve diğer personelin kıdem tazminatı karşılıkları,
-          Frezye-1 ve Frezye-2 bloklarının Isınma, Sıcak Su, Su ve Blok Elektrik giderleri dışında giderleri,
-          Beklenmeyen gider karşılıkları,
-          Temizlik hizmetlerine ait personel ücretleri ve diğer giderler,
-          Güvenlik hizmetlerine ait personel ücretleri ve diğer giderler,
-          Temizlik ve Güvenlik personeli kıdem tazminatı karşılıkları.
d-     1411 ada 13/4 pafta 1 parselde bulunan alışveriş merkezi
AVM diğer parsellere göre farklı bir yapıya sahip olduğu için, Isınma ve sıcak su giderleri madde 6 da zikredildiği şekilde ısı yönetmeliğine göre, bu yönetim planında eşit dağıtıma tabi masraflarda 41 bağımsız bölüm kabul edilerek, metrekareye göre dağıtılan masraflarda ise 3356 metrekare kabul edilerek hesaplanan İşletme Gider Avansını ve Dönem sonunda yine aynı kriterlere göre yapılan masraf dağılımı neticesinde gerçekleşen Fiili Gider farkını, Site Yönetimine toplu olarak vadesinde öder,
AVM içindeki bağımsız bölümlere bu masrafların dağılımı ise mevcut, tapuda onaylı AVM Yönetim Planı çerçevesinde dağıtılarak AVM yönetimi tarafından, AVM bağımsız bölüm kullanıcılarından tahsil edilir.
e-      Hillside Club (1540 ada 13/4 pafta 1 parsel)
1540 ada 13/4 pafta 1 parselde kayıtlı ana taşınmaz bu yönetim planının hükümlerine tabi olmamakla birlikte yararlandığı müşterek hizmetler için bu yönetim planının hükümlerine göre giderlere, katılmakla yükümlüdür. Eşit dağıtıma tabi giderlerde 10 bağımsız bölüm olarak, metrekareye göre dağıtılan giderlerde ise 2.862 m2 olarak kabul edilir.
f-       Çift Tapuya sahip bağımsız bölümler ile ilgili açıklama;
Çift tapuya sahip bağımsız bölümlerden fiziki olarak ayrılmış ve satılmış veya kiraya verilmiş veya ayrı ikametgâh tesisine konu edilmiş olan bağımsız bölümler belirlenerek, bunlardan bağımsız bölüm başına gider avans payı (aidat) alınır.
 
Fiziki/kullanım durumu değişmeyen, Alarko'dan alındığı şekliyle kullanıma devam eden bağımsız bölümlerden yürürlükte olan masraf dağıtım anahtarındaki paylaşıma göre, bağımsız bölüm başına eşit dağıtılan masraflara tek olarak katılır.
 
Yönetim Planı onaylandıktan sonra, çift tapulu birleşik dairesini, fiziki olarak bölen kat malikleri, satış, kiralama veya ayrı ikametgâh tesis edildiğinde, depo ve otopark alanları, taraflar arasında karşılıklı anlaşılarak çözüme kavuşturulur. Blok, parsel veya site alanı içinde, ayrılan bağımsız bölümler için herhangi bir yerden ek depo ve otopark talebinde bulunulamaz.
 
Yine Yönetim Planı onaylandıktan sonra, fiziki olarak ayrılacak ve ayrı ikametgâh tesisine konu olacak bağımsız bölümler, malikleri tarafından ivedilikle yönetime bildirim yaparlar.
 
Birleşik olarak kullanılan çift tapulu daireler, genel kurullar ve kat malikleri toplantısında tek oy kullanma hakkına sahiptir.
13- GENEL HÜKÜMLER:
Kat Maliklerinin Yükümlülükleri:
Blok Ortak Alanları:
Her bloğun bağımsız bölümler dışında kalan genel giriş kapıları, ortak merdivenler ile merdiven sahanlıkları, asansörler, kapıcı daireleri, bir bağımsız bölümün kullanımına tahsis edilen bölümlerin dışında kalan bahçesi, müşterek anten ve tesisatı ile bağımsız bölüm içinde kalan müşterek kolon ve kirişleri, perde duvarları, tavan ve tabanlar, bağımsız bölümleri ayıran duvarlar ortak yer ve alanlardır. Bu yerler blok içindeki bağımsız bölüm maliklerinin iştirak halinde mülkiyetinde olup bu yerleri kullanma ihtiyacında bulunulmadığı veya konum olarak kullanmadığı gerekçesi ile bağımsız bölüm malikleri ortak giderine katılmaktan kaçınamazlar.
Site Ortak Alanları:
Site içinde mevcut açık-kapalı otoparklar, bir proje bütünü içinde bulunup blokları birbirine bağlayan altyapı tesisleri, tahsis alanı dışındaki bahçe alanları, kamuya ayrılanlar dışındaki site içi yollar, spor alanları ve tesisleri ile yüzme havuzu, ortak alan ve tesisler olup bunlardan tüm bağımsız bölüm malikleri istifade eder. Bağımsız bölüm malikleri bunların giderine istifade etmedikleri veya istifadeden imtina ettikleri gerekçesi ile katılmaktan kaçınamazlar.
Tahsisli Alanlar:
Blok yapının bazı bölümleri, münferiden kullanıma tahsis edilmiştir. Söz konusu bahçeden münhasıran kullanımına tahsis edilmiş olduğu bağımsız bölüm istifade eder. Tahsis edilmiş olan bahçelerin estetik ve bahçe mimarisi esaslarına göre korunmasından ve bunun gerektirdiği bakım, onarım ve koruma giderlerinden o bahçenin kendisine tahsis edildiği bağımsız bölüm maliki sorumludur. Yazılı ihtara rağmen buna uygun hareket edilmediği takdirde yönetici blok yapıdaki diğer kat maliklerinin de arzusu doğrultusunda ve taleplerin makul olması kaydıyla masrafları bahçeyi kullanan kat malikine ait olmak ve harcamaları belgelendirmek kaydıyla bahçeyi tanzim ettirebilir.
Eklenti olarak bağlanan yerler:
Blok yapının bodrum katında bulunan bağımsız bölümlerine müşterek mahallerden eklenti yapılmıştır. Eklentiler için tapuda şerh mevcuttur.
Eski Yönetim Planının ekinde bulunan tahsisli ve eklentiler ile ilgili planlar bu yönetim planı için de geçerlidir.
Kullanım Hükümleri:
Kat malikleri, gerek bağımsız bölümlerini, gerek eklentileri ve ortak yerleri kullanırken doğruluk kaidelerine uymak, özellikle birbirini rahatsız etmemek, birbirinin haklarını çiğnememek ve iş bu Toplu Yapı Yönetim Planı hükümlerine uymakla karşılıklı olarak yükümlüdürler.
Buna göre:
 
a)      Kat malikleri, otopark olarak kendilerine tahsis edilen alanlar haricinde, herhangi bir yere hiçbir şekil ve surette otomobil vs. motorlu araç bırakamazlar, park edemezler; aksi takdirde Toplu Yapı Yönetimi’nce çekici vasıtasıyla çektirilir, masrafları da ilgili kat malikinden tahsil edilir.
b)     Kat malikleri,bağımsız bölümlerinin dış cephelerine, balkonlara, ana girişe, kat aralarındaki boşluklara, çatıya, bağımsız bölümlerin pencerelerine pankart, pano, levha ve sair hiçbir şey asamazlar, yazı yazamazlar, direk ve benzerlerini dikemezler.
c)      Kat malikleri, bağımsız bölümlerinin balkonlarını camekânla ve sair malzeme ile kapatamazlar. Ancak, güncel durum göz önüne alınarak talepler doğrultusunda örnek bir katlanır /açılır cam sistemi teşkil edilir. Yaptırmak isteyen kat malikleri bu örneğe göre işlem yaptırmak zorundadırlar. 
d)     Kat malikleri kendi bağımsız bölümlerinde diğer kat maliklerini rahatsız edecek şekilde gürültü yapamazlar, doğum günü, yılbaşı, kına, nişan, düğün gibi özel eğlencelerde de diğer kat maliklerini rahatsız etmemeye özen göstermek zorundadırlar.
e)      Kat bahçesi kullanımı olan bağımsız bölümlerde ki maliklerimiz, diğer komşuları rahatsız etmeyecek şekilde kat bahçelerini kullanacaklardır. Zira kat bahçelerinin sadece kullanım hakkı (Petunya Blokları hariç) sizlere verilmiştir. Mülkiyeti Bloğa aittir.
f)       Kat malikleri radyo, CD Çalar, Televizyon gibi elektronik aletleri ile her türlü müzik aletlerini diğer bağımsız bölüm maliklerini rahatsız edecek şekilde kullanamazlar.
g)      Kat malikleri çamaşır kurutmak maksadıyla da olsa, çamaşır balkonlarının haricinde, binaların dış cephesine ve dıştan görülebilecek yerlerine ve bahçelere çamaşır asamazlar.
h)     Kat malikleri, bağımsız bölümlerin balkonlarından ve pencerelerinden halı, kilim ve benzerlerini silkeleyemezler ve sarkıtamazlar; su ve benzerlerini dökemezler, çöp atamazlar.
i)        Kat malikleri bağımsız bölümlerinde ve bağımsız bölümlerin balkonlarında kedi, köpek, kuş vs. gibi hayvanları, saldırganlık, gürültü, çevre kirliliği vs. her koşulda diğer bağımsız bölüm maliklerini rahatsız etmemeleri şartı ile besleyebilirler.
j)       Kat malikleri;ortak alanlarda (blok içi ve blok önü dahil), bahçelerde, havuz kenarında ve sosyal tesis içerisinde kesinlikle evcil hayvanlarla beraber bulunup, onları kenar köşede gelişigüzel besleyip barındıramaz vehayvanların barınması için kulübe, baraka yapamaz, beslenme kapları vs. koyamazlar. Aksi takdirde Toplu Yapı Yönetimi tarafından yıktırılır, yapılan (temizlik dahil) masraflar da ilgili kat malikinden tahsil edilir.
k)     Evcil hayvanlarını dolaştıranlar; ortak alanlarda, çevresindekileri kişileri tehlikeye düşürecek şekilde, tasmasız olarak dolaştıramazlar. Bu kurala uymayanlar hakkında hukuki işlem başlatılır.
l)        Kat malikleri, bağımsız bölümlerinde, yangın ihtimalini arttırıcı veya yangın vukuunda kolay ve ağır hasar verici mahiyette olan her türlü kimyasal ve sair maddeleri bulunduramazlar.
m)   Çatıya, balkonlara telsiz antenleri, TV antenleri takamazlar.
n)     Bağımsız bölümlerinin dış alanlarına klima veya dış ünitesi takamazlar, bina dış cephesinden klima ünitesi boruları çekemezler.
o)      Kat malikleri, ana taşınmaza veya bağımsız bölümlerine ilişkin olarak dışarıdan kati suretle hizmet şirketi ya da servis davet edemezler ve tamir, bakım işleri yaptıramazlar. Öncelikle Site Yönetimi bünyesinde ki hizmet ekiplerini kullanmak zorundadırlar. Eğer yapılacak iş, hizmet ekibinin kapasitesi dışında ise dışarıdan hizmet alabilirler.
p)     Kat maliklerinden her biri, Toplu Yapı Yönetimi, Blok Yöneticisi, Blok Niteliğinde olmayan yapı yöneticileri veya ticari alanlar yöneticileri tarafından 1774 sayılı Kimlik Bildirme Kanunu ve ilgili mevzuat uyarınca talep edilecek tüm bilgi ve belgeleri talep edildiği tarihten itibaren en geç 5 (beş) gün içerisinde ilgili yönetime vermekle yükümlüdür.
q)     Gerek blok ortak alan ve tesisleri ve gerekse site ortak alan ve tesisleri tüm bağımsız bölüm malik ve kullanıcılarının istifadesine açıktır. Ancak ortak alan ve tesisler ancak amacına uygun olarak kullanılır.
r)      Ortak alanlara münferit kullanım için herhangi bir sistem veya düzen kurulamaz, bir başka bağımsız bölüm malikinin istifadesi engellenemez, çevreyi rahatsız edici ses ve koku yayıcı herhangi bir işlem yapılamaz,
s)       Mesken olan bağımsız bölümler hiçbir suretle mesken amacı dışında kullanılamaz.
t)       Ortak yer ve şeylerde, bağımsız bölüm maliklerinden birinin bölümünde veya bu bölümdeki tesislerde, eklentilerde, meydana gelen hasar veya bozukluğun onarımı yahut tesislerin yeniden yapılması için, diğer bir bağımsız bölüm veya eklentiye girmek gerekiyorsa, o bölümün malik veya şagilleri, acil durumlarda derhal, diğer hallerde ise en geç iki gün içinde, giriş geçiş ve çalışma müsaadesi vermeye mecburdurlar. Bu müsaadeyi gerektiği şekil ve sürede vermekten kaçınan bağımsız bölüm maliki, diğer bağımsız bölüm maliklerinin uğradığı zararı tazminle mükelleftir.
u)     AVM dışındaki bütün Parsellerin tamamının mesken niteliğinde olması sebebi ile, bağımsız bölüm ve eklentilerden hiçbiri, mesken dışında bir amaçla kullanılamaz ve mesken dışında kiraya verilemez. Bu maksat dışında tahsis şekli değiştirilemez.  Kapıcı, bahçıvan, işçi ve benzeri kişiler gündüzcü ve gececi olabilir. Hiçbir şekilde bunlar yatılı olamaz ve ailelerini taşınmazın içinde bulunduramaz ve barındıramaz. Bağımsız bölüm maliklerinin şahsi hizmetçileri bu hükmün dışındadır.
Bunlar sadece bazı örnekler olup, kat malikleri, blok yapının ve parselin bakımına titizlik gösterip ve mimari durumunu, güzelliğini ve sağlamlığını korumaya mecburdur.
Ortak alan ve tesislerdeki değişiklik proje tadilatını gerektirdiğinden ancak tüm bağımsız bölüm maliklerinin kabulü ile mümkündür.
Site dahilindeki ortak alanlar ve yeşil alanlarda ki bitki örtüsü ve ağaçlandırma, site sakinlerinin gelişigüzel hareketle gayri nizami bir tarzda kendi başlarına tanzim etmek istemeleri, etmeleri, istekte bulunmaları halinde bu işler ile ilgili ekim ve dikimler site müdürlüğü organizasyonu altında görevli peyzaj mimarı/anlaşmalı peyzaj danışmanlık firması ve bahçe sorumluları nezdinde organize edilerek görüntü kirliliği küf yosun mantar çeşitli bitki hastalıkları ve rutubete mani olacak bir şekilde diğer komşu bitkiler de hastalanmadan ve gelişimine engel olmayacak bir tarzda yapılması ile mümkündür.
Yetkili ve ilgili kişilere, danışılmadan yapılan, ekim dikim vesaire işler görevliler tarafından yerlerinden sökülerek, masrafları probleme neden olan site sakinlerinden tahsil edilir. Özel bahçeler, bu statünün dışında olup, yine de site müdürlüğü nezdinde peyzaj mimarı/anlaşmalı peyzaj danışmanlık firması ve bahçıvanlardan özel bahçelerin, sitenin, diğer ortak alanlar ve yeşil alanlarıyla görsellik ve sağlıklı gelişebilmesi, uyum sağlaması açısından yardım alınması mecburiyeti vardır.
Kurallara karşı gelen, uymayan kat maliklerini ve benzeri eylemleri engellemek blok yönetim kurulu ile site yönetim kurulunun müşterek görevidir.
Her bağımsız bölüm maliki yukarıda sayılan kurallara uymama veya sair nedenlerle kusuru ile verdiği zarardan diğer bağımsız bölüm maliklerine karşı sorumludur.
Site Müdürlüğü:
Sitede, site yönetim kurulunun denetiminde site müdürlüğü yer alır. Müdürlük yönetiminde yeterince eleman çalıştırılır. Site müdürüne ve bu bünyede çalıştırılan elemanlara site genel bütçesinden ücret ödenir. Ücret Site Toplu Yapı Temsilciler Kurulunda belirlenir. Bu kurulda, ücret belirleme yetkisini, site yönetim kuruluna verilebilir.
Site Müdürü ve Kadrosu şunlardan oluşur:
Site Toplu Yapı Temsilciler Kurulunda farklılaştırmak veya yeni görevler tesis etmek ya da mevcut görevlerden bazılarına son vermek yetkisi ve hakkı saklı kalmak üzere; Site Müdürü, Teknik Müdür, Muhasebe Müdürü, Muhasebe Uzmanı, Site Müdürlüğü Sekreterleri, Teknik destek Bölümü ve Sekreterleri, Havuz ve Sosyal Hizmetler Bölümü, Satın Alma  Bölümü, Asansör Hizmetleri Takip Görevlisi, Dış İşler ve Takip Görevlisi, Bahçe Sorumlusu,
Kat malikleri, kiracılar ve her ne suretle olursa olsun ikamet edenler değiştikçe, yeni malikler veya yeni kiracılar veya her ne suretle olursa olsun bağımsız bölümde oturanların kimlikleri, iş adresleri vs. bilgiler, bağımsız bölüm maliki tarafından en çok on gün içinde kendi blok yöneticisine ve site müdüriyetine yazı ile bildirilir. Şayet bildirimi yapılan kişi kiracı ise bildirimin ekinde kira sözleşmesinin bir örneği eklenir.
Site Müdürlüğü ve Muhasebe Bölümü kendi içinde yeterli eleman seçimi ve birlikte çalışma sistemlerini belirler.
Site Müdürlüğü, toplu yapı temsilciler kurulu, site yönetim kurulu ve sitedeki blok yöneticiliği ile koordineli çalışır. Çalışma sistemleri, kadrosundaki bölüm ve elemanların görev tarifleri ile organizasyon şeması bir "müdüriyet görev ve hizmetleri yönergesi "ile belirlenir.

İş bu Yönetim Planı, 14 Maddeden, alt hükümlerinden ve ekinde yer alan, EK 1 -site vaziyet planı, EK 2- Metrekareye göre dağıtım yapılan masraflarda kullanılmak üzere kabul edilen bağımsız bölüm metrekare listesinden ibarettir.
 
EKLER                     :
Ek-1 Site Vaziyet Planı (Sitenin genel görünüş ve yerleşimidir. Yazı ekinde gönderilmemiştir.)
Ek-2 Bağımsız Bölüm Metrekareleri Listesi (Yazı ekinde gönderilmemiştir.)